Spelmateriaal H-jeugd

Leskaarten
Om trainers te helpen de spel- en wedstrijdstructuur te implementeren, hebben wij leskaarten gemaakt. Klik hier voor de leskaarten.

Pakket met spelmaterialen voor de kabouterspelfeesten:
Speciaal voor de verenigingen die kabouterfeesten willen organiseren, heeft het NHV pakketten samengesteld met wat je nodig hebt om jouw kabouterfeest en trainingen tot een succes te maken! Veel handbalverenigingen richten zich bij het werven van nieuwe leden op de allerjongste jeugd (H). Deze doelgroep, van ongeveer 4, 5 en 6 jaar, worden binnen het NHV ook wel de ‘kabouters’ genoemd. Voor deze kinderen is het spelen van handbalwedstrijdjes vaak nog een stap te ver. Zij hebben immers nog moeite met gooien, vangen en samenspelen. Voor de jongste handbaljeugd gaan steeds meer handbalverenigingen daarom ‘kabouterspelfeesten’ organiseren. Op die manier kunnen kinderen toch al vroeg bij de handbalvereniging worden betrokken. Na verloop van tijd, als de kinderen hun motoriek en balvaardigheid verbeteren, vindt automatische doorstroming plaats naar de Minitoernooien en de F-jeugdcompetities van het NHV.

Voor alle handbalverenigingen is het mogelijk om via het NHV een set spelmaterialen voor deze kabouterspelfeesten aan te schaffen. In dit pakket zitten o.a. 8 minihandballen, 4 springtouwen, 8 pionnen, 8 pittenzakjes, 4 hoepels, 4 stokken en een trainingsladder. Al deze materialen zitten in een handige draagtas. Vanuit het NHV zijn er ook lesbladen met voorbeeldspellen, handbalpromotieflyers, -stickers en -kleurplaten aan de tas toegevoegd.
Kabouterspelfeesten

De prijs van deze kabouterhandbalspellenset bedraagt slechts €150,- (bij de meeste leveranciers ligt de prijs ongeveer twee maal zo hoog!). Deze prijs is inclusief BTW en verzendkosten. Je kunt de spellenset bestellen via http://bestball.nl/trainingsart. Let op; de beschikbaarheid van de spellensets is beperkt, dus op is op!

Mochten er vragen of opmerkingen zijn, dan horen wij die natuurlijk graag. Voor advies en ondersteuning bij het doorvoeren van de praktische wijzigingen kun je bij ons terecht. Ook helpen we verengingen bij uitdagingen met het kostenaspect (aanschaf/aanleg), bijvoorbeeld via een uitgestelde betalingsregeling of bij het tijdelijk uitlenen van materialen.

Vragen? Stuur een mail naar jeugdhandbal@handbal.nl.